Biografie:

Mia Nollet (ºOostende, 1970) begon meer dan 20 jaar geleden met een schildersopleiding. Na een aantal jaren schakelde ze over van verf naar textiel (wovens en non-wovens) en recyclagematerialen. In haar universum krijgt het woord 'textiel' een totaal andere, ruimere betekenis. Uit de schilderkunst nam ze haar liefde voor kleuren en texturen mee. Ze verzamelt een arsenaal aan oude en nieuwe materialen waar ze haar grote experimenteerdrang op loslaat. Oude technieken worden toegepast op hedendaagse materialen en ze combineert nieuwe technologieën met traditionele materialen.

Haar 'Graphic fabric art' is soms bedoeld om te entertainen. Maar even vaak wil ze mensen met hun verschillende zintuigen attent maken op de wereld die hen omringt om hen daarna met een meer open blik weer los te laten.

Ze werkt zeer procesgericht en nodigt graag de toeschouwer uit om zelf actief aan de slag te gaan door iets te wijzigen of toe te voegen. Sociale processen boeien haar en ze hoopt een vonkje van haar passie voor experiment, "spel" en creatief denken over te brengen naar andere mensen, ongeacht hun achtergrond of leeftijd.

In BOZAR Brussel werkte ze samen met de Poolse textielkunstenares en mode-ontwerpster Monika Jakubiak in het kader van Europalia voor het project 'I, Culture'. Samen met collega's uit 11 wereldsteden werkte Mia in het Den Frie Centre for Contemporary Art in Kopenhagen een kunstproject uit.

Ze was te gast in het ambachtelijk drukkersatelier Hola Por Qué in Madrid.

Naast haar eigen beeldend werk is ze freelance docent kunst-, cultuur- en erfgoededucatie en teambuilder creatief denken. Het aanbod vind je onder Creative Thinking

Tentoonstellingen:

  • Groepstentoonstelling 'White Rabbit' Leuven mei 2013
  • Groepstentoonstelling 'Cabin Art' Koksijde 31 mei 2014 tot 15 september 2014
  • Groepstentoonstelling 'Oostends Paviljoen' Venetiaanse gaanderijen 18 oktober 2014 tot 23 november 2014

 0477/758032
 BE0838.949.238
 BE 37 7380 3432 8928