Biografie:

Mia Nollet (ºOostende, 1970) begon meer dan 20 jaar geleden met een schildersopleiding. Na een aantal jaren schakelde ze over van verf naar textiel (wovens en non-wovens) en recyclagematerialen. In haar universum krijgt het woord 'textiel' een totaal andere, ruimere betekenis. Uit de schilderkunst nam ze haar liefde voor kleuren en texturen mee. Ze verzamelt een arsenaal aan oude en nieuwe materialen waar ze haar grote experimenteerdrang op loslaat. Oude technieken worden toegepast op hedendaagse materialen en ze combineert nieuwe technologieën met traditionele materialen.

Haar 'Graphic fabric art' is soms bedoeld om te entertainen. Maar even vaak wil ze mensen met hun verschillende zintuigen attent maken op de wereld die hen omringt om hen daarna met een meer open blik weer los te laten.

Ze werkt zeer procesgericht en nodigt graag de toeschouwer uit om zelf actief aan de slag te gaan door iets te wijzigen of toe te voegen. Sociale processen boeien haar en ze hoopt een vonkje van haar passie voor experiment, "spel" en creatief denken over te brengen naar andere mensen, ongeacht hun achtergrond of leeftijd.

In BOZAR Brussel werkte ze samen met de Poolse textielkunstenares en mode-ontwerpster Monika Jakubiak in het kader van Europalia voor het project 'I, Culture'. Samen met collega's uit 11 wereldsteden werkte Mia in het Den Frie Centre for Contemporary Art in Kopenhagen een kunstproject uit.

Ze was te gast in het ambachtelijk zeefdrukatelier Hola Por Qué in Madrid.

Sinds 2015 speelt ook fotografie een belangrijke rol in haar werk. Haar liefde voor de zee en het bos en voor architectuur en erfgoed stuurt haar op pad. Op haar wandelingen brengt het fotograferen rust in haar hoofd. De gemaakte foto's worden verwerkt in haar textielkunst. Ze blijft experimenteren en spelen met verschillende temperaturen en duurtijden om de foto's op verschillende textiele ondergronden te plaatsen. Daarna worden deze met textieltechnieken bewerkt.

Naast haar eigen beeldend werk is ze freelance docent kunst-, cultuur- en erfgoededucatie en teambuilder creatief denken. Het aanbod vind je onder Creative Thinking

Tentoonstellingen:

Zie Voorbije tentoonstellingen.

 0477/758032
 BE0838.949.238
 BE 37 7380 3432 8928